Адвокат след ПТП или злополука

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  0884 022 564

Полезна информация

Какво представлява трудовата злополука

Трудовата злополука представлява всяко внезапно увреждане на здравето, станало през време и във връзка или по повод на извършваната работа, както и при всяка работа, извършена в интерес на предприятието, когато е причинило временна неработоспособност, трайно намалена работоспособност или смърт.

 

Трудова е и злополуката, станала с пострадалото лице по време на обичайния път при отиване или при връщане от работното място до мястото му на живеене, мястото, където обикновено се храни през работния ден или мястото за получаване на възнаграждение.

 

За квалифицирането на злополуката като трудова, не е необходимо инцидентът да се е случил по вина на работодателя или на негов служител или работник.

 

Не е налице трудова злополука когато работника или служителя сам е увредил здравето си, както и когато увреждането е настъпило вследствие на патологични състояния получени от епилепсия, хронична исхемична болест на сърцето (всички клинични форми, включително миокарден инфаркт), мозъчен инсулт, захарен диабет, атеросклероза, високо кръвно налягане, душевни болести.

Ако сте пострадали след ПТП или злополука, свържете се с наш адвокат за консултация относно полагащото ви се обезщетение.